0

Σύνολο 0,00 €

 x 

Το καλάθι μου

  1. Your shopping cart is empty!

Φίλτρα Αναζήτησης

Τιμή
€  € 

Δέρμα Και Οικολογία

ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Το καταναλωτικό κοινό του σήμερα, είναι ένα καλά πληροφορημένο και βαθιά συνειδητοποιημένο κοινό, με απαιτήσεις πέρα από τις απλές επιτάξεις της μόδας.
Ο σύγχρονος καταναλωτής πλέον διαθέτει οικολογική συνείδηση, έχει ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αναζητεί φυσικότερα προϊόντα.

Οι ίδιες απαιτήσεις ισχύουν στο κόσμο την ένδυσης και φυσικά στο κλάδο του δέρματος.  Το δέρμα έχει χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών όπως ρούχα, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα από αμνημονεύτων χρόνων και παραμένει ένα μόνιμο χαρακτηριστικό της καθημερινής μας ζωής.
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα, το δερμάτινο παραμένει ένα παρεξηγημένο υλικό.
Η παραγωγή δέρματος που προορίζεται για ένδυση, στο μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται, από ζωα τα αποια καταναλωνουμε το κρεας τους για την καθημερηνη μας διατοφη ,όπως μοσχαρια, κατσικια και αρνια κτλ .
Η επεξεργασία του κάνει χρήση λιγότερων βλαβερών χημικών, απελευθερώνει λιγότερα επικίνδυνα κατάλοιπα και απαιτεί χαμηλότερα ποσά ενέργειας από τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή συνθετικού υφάσματος.

Τα δερμάτινα ρούχα διευκολύνουν την αναπνοή του δερματός μας, δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες, προστατεύουν από τους μύκητες και την υπεριώδη ακτινοβολία.
Αποτελούν μια ενδυματολογική επιλογή που αγκαλιάζει δίχως να βλάπτει.

Σε αντίθεση, τα περισσότερα συμβατικά ρούχα περιέχουν επικίνδυνα χημικά όπως το μέθυλοπαραθείο (εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται στις συμβατικές βαμβακοκαλλιέργειες) και τη φορμαλδεΰδη (χρησιμοποιείται για να μην ζαρώνουν τα ρούχα), γνωστή καρκινογόνος και αλλεργιογόνος ουσία.

Επίσης στην αγορά συναντάμε εξαιρετικά συχνά και το PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο), που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την παραγωγή σωληνώσεων, πλαστικών μπουκαλιών. Στα ρούχα το PVC βρίσκεται κυρίως σε δερματίνη και συναφή υλικά. Το υλικό παράγεται με βάση το πετρέλαιο και το χλώριο και εκτός από την περιβαλλοντική ρύπανση που δημιουργεί, έχει κατηγορηθεί για μια σειρά προβλημάτων στην ανθρώπινη υγεία.
Για τις αλλεργίες που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι κατά ένα μεγάλο μέρος ευθύνονται τα χημικά με τα οποία επεξεργάζονται τα διάφορα υφάσματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή.

Τα αυθεντικά δερμάτινα παράγονται πλέον από τη παγκόσμια βιομηχανία δέρματος με την χρήση υψηλής τεχνολογίας, υιοθέτηση «πράσινων» πρωτόκολλων επεξεργασίας και αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας.
Καθιστώντας τα έτσι μια σαφώς, ποιοτικότερη αλλά και πιο οικολογική επιλογή έναντι του βιομηχανοποιημένου, συνθετικού υφάσματος.