0

Σύνολο 0,00 €

 x 

Το καλάθι μου

  1. Your shopping cart is empty!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν μόνο προϊόντα από γνήσια δέρματα.
Όπως γνωρίζετε ήδη, το γνήσιο δέρμα διατίθεται σε μια πληθώρα από ποιότητες όπως: Nappa, Nubuck, Suede, κλπ οι οποίες έχουν τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά τους και τις ιδιότητες του υλικού τους. Υπάρχουν όμως κάποιοι κοινοί ¨Βασικοί Κανόνες¨ για την φροντίδα ενός Δερμάτινου ρούχου ή προϊόντος (όπως τσάντα κ.ά.).

Ενδεικτικά :

  • Όταν έρθει η εποχή που θα χρειαστεί να αποθηκεύσουμε το δερμάτινο μπουφάν μας, καλό είναι να το προστατεύουμε σε μία υφασμάτινη θήκη σε χώρο που όμως ΔΕΝ έχει υγρασία, και η θερμοκρασία του χώρου είναι φυσιολογική για την εποχή χωρίς πολύ μεγάλες ημερήσιες αποκλίσεις, ώστε να «αναπνέει» σε αεριζόμενο φυσικό περιβάλλον.
  • Σε περίπτωση που το δερμάτινο τσαλακωθεί, μπορούμε να το σιδερώσουμε. Για να σιδερωθεί, χρησιμοποιούμε σίδερο (ΧΩΡΙΣ ΑΤΜΟ) και ένα κομμάτι ύφασμα ανάμεσα στο δερμάτινο και το σίδερο, με μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ και σε ΧΑΜΗΛΗ θερμοκρασία. Καλό θα είναι, εάν έχετε αμφιβολίες να το σιδερώσει κάποιος ειδικός.
  • Τα δερμάτινα επί το πλείστων έχουν μερική αδιαβροχοποίηση και δεν ενδείκνυνται να τα φοράμε ή να τα χρησιμοποιούμε ενώ βρέχει ή χιονίζει. Φυσικά και δεν υπάρχει φόβος αν βραχεί το δερμάτινό σας, το μόνο που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρώτα πρέπει να το κρεμάσετε σε μία κρεμάστρα και να το αφήσετε να στεγνώσει μόνο του, σε θερμοκρασία δωματίου, και ΟΧΙ πάνω ή κοντά σε πηγή θερμότητας ,γιατί έτσι υπάρχει η πιθανότητα παραμόρφωσής του.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποιο λεκέ πάνω στο δερμάτινο δεν επιχειρούμε ποτέ να το τρίψουμε έντονα , ιδιαίτερα με βρεγμένο πανί ή με κάποιο χημικό πχ οινόπνευμα , βενζίνη κλπ , γιατί έτσι θα καταστρέψουμε τη στρώση χρώματος αλλά και το ίδιο το δέρμα. Πρόβλημα θα παρουσιαστεί και όταν το δερμάτινο είναι βρεγμένο και το σκουπίσουμε με έντονο τρόπο. Ό,τι καθαρισμός γίνει πρέπει να είναι απαλός και με τη χρήση κατάλληλου καθαριστικού προϊόντος έτσι ώστε να μην πληγωθεί η εξωτερική βαφή και υφή του ρούχου. Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια προτείνουμε να ζητήστε την συμβουλή ειδικού.
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες καθαρισμού που αναγράφονται εσωτερικά στα ρούχα. Το δερμάτινο δεν πλένεται με κανένα τρόπο στο πλυντήριο. Το δίνουμε μόνο για στεγνό καθάρισμα σε εξειδικευμένα καθαριστήρια για δερμάτινα ενδύματα.
  • Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και σε κατοικίδια ζωάκια που θέλοντας να παίξουν , άθελά τους μπορεί να τραυματίσουν το δερμάτινο ρούχο σας. Σε περίπτωση που το δερμάτινο σχιστεί, δεν επιχειρούμε ποτέ να το διορθώσουμε με κόλλα στιγμής ή να το ράψουμε. Πρέπει να το αναλάβει ειδικός για επιδιόρθωση δερμάτινων ειδών.
  • Η πάροδος του χρόνου, σε πολλές επεξεργασίες, δέρματος, και κυρίως στα biker style ενδύματα, προκαλεί μια ΦΥΣΙΚΗ φθορά στο ΓΝΗΣΙΟ δερμάτινο ρούχο, δηλαδή μερική αλλαγή χρώματος στα σημεία τριβής , η οποία είναι φυσιολογική. Τα συνθετικά υλικά ( δερματίνη) δεν φθείρονται αλλά καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου.
  • Επίσης το δέρμα με την πάροδο του χρόνου μαλακώνει λόγω της ελαστικότητάς του, και προσαρμόζεται στο σωματότυπό μας με τρόπο ώστε να αποκτά μοναδικό χαρακτήρα. Επίσης, το δερμάτινο ρούχο αντέχει στο χρόνο και αποκτώντας vintage όψη, αποτελεί μοναδικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας μας γεμάτο συναισθήματα και αναμνήσεις. Παρακαλούμε να συμβουλεύεστε μόνο ειδικούς σχετικά με τη φροντίδα των δερμάτινων σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές η επιχείρησή μας βρίσκεται στη διάθεσή σας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2521 0 33200 από Δευτέρα έως Σάββατο σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων.