0

Σύνολο 0,00 €

 x 

Το καλάθι μου

  1. Your shopping cart is empty!

Ποιότητες Δερμάτων

ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΡΜΑΤΩΝ

Το γνήσιο δέρμα διατίθεται σε μια πληθώρα από ποιότητες. Οι κυριότεροι τύποι δέρματος που συναντάμε στην αγορά και σας προφέρουν τα Δερμάτινα100 είναι:    

Το μη αποψιλωμένο δέρμα (Full-Grain Leather) είναι η υψηλότερη ποιότητα όλων των τύπων δέρματος. Είναι το συνολικό άνω στρώμα του δέρματος (ελάχιστα χιλιοστά μέχρι και τη σάρκα), το οποίο και δεν λειαίνεται ή επεξεργάζεται για να αφαιρεθούν φυσικά σημάδια ή ατέλειες. Το πάχος του καθιστά το πιο δύσκολο τύπο δέρματος προς επεξεργασία αλά αντίστοιχα επιτρέπει την αντοχή των ινών, την ανθεκτικότητα και την αναγνωσιμότητα. Αντί να φθαρεί, η φυσική επιφάνεια του δέρματος αναπτύσσει αντοχή με την πάροδο του χρόνου.

Το δέρμα αρχικής στρώσης (top grain) είναι η δεύτερη υψηλότερη ποιότητα και είναι ο τύπος που χρησιμοποιείται πιο συχνά στα δερμάτινα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών. Από το συγκεκριμένο δέρμα έχει αφαιρεθεί τουλάχιστον μία επίστρωση με ατέλειες καθιστώντας το λεπτότερο και πιο λειτουργικό για τον κατασκευαστή. Η επιφάνεια του δέρματος λειαίνεται και του δίνεται μια τελική επίστρωση. Πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα δεν θα αναπτύξει μια φυσική αντοχή και θα μειώσει σημαντικά την αναγνωσιμότητα, αλλά παρέχει προστασία από λεκέδες που διαφορετικά θα εμφανίζονταν στην επιφάνεια.

 

Το δέρμα Νάπα (Nappa) είναι ένα από τα ποιοτικότερα και πιο ακριβά είδη δέρματος στην αγορά. Πρόκειται για ένα μαλακό, γεμάτο δέρμα από δέρμα αγελάδας ή αρνιού. Είναι πολύ εύπλαστο και ελαφρύ και έχει ιδιαίτερα λεία αίσθηση. Το συγκεκριμένο δέρμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολυτελών τσαντών, γαντιών, παπουτσιών, αποσκευών και ειδών ένδυσης. Μια επικάλυψη ή κερί εφαρμόζεται συχνά στην επιφάνεια του δέρματος για να παρέχει μια λεία και λαμπερή εμφάνιση. Η επίστρωση προσδίδει πρόσθετη αντοχή και ανθεκτικότητα στο δέρμα και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και καθαρισμό. 

 

Το δέρμα Νούμπουκ (Nubuck) είναι ένας τύπος δέρματος αρχικής στρώσης, που έχει λειανθεί για να παράγει μια πολυτελή, απαλή, βελούδινη επιφάνεια.  Το αυθεντικό Νούμπουκ υπόκειτε σε λεπτομερή επεξεργασία, έτσι ώστε το δέρμα να αντανακλά το φως και να έχει ένα ελαφρύ διττό αποτέλεσμα με μια κηρώδη αίσθηση. Θεωρείτε υψηλής ποιότητας δέρμα, με αυξημένη ανθεκτικότητα άλλα απαιτεί προσεχτικό καθαρισμό με ειδικά προϊόντα περιποίησης δερμάτινων.

Τέλος, το Καστόρι (Suede) είναι ένα μαλακό δέρμα που κατασκευάζεται από την εσωτερική πλευρά του δέρματος κυρίως προβάτων, χοίρων και αγελάδων. Το συγκεκριμένο δέρμα έχει ιδιαίτερα απαλή αίσθηση και είναι λιγότερο ακριβό από το nappa ή nubuck ενώ είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Απορροφά ευκολότερα νερό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με φροντίδα για να αποφευχθεί η καθημερινή φθορά και να παραμείνει μαλακό και λαμπερό. Το καστόρι χρησιμοποιείται κυρίως σε τσάντες, ρούχα και παπούτσια.

 Όπως βλέπουμε, ο κόσμος του δέρματος είναι πολύ πιο περίπλοκος από όσο αρχικά αφήνει να φανεί. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο ο καταναλωτής να προμηθεύεται γνήσια δερμάτινα είδη από εμπόρους που εμπιστεύεται.

Στα Δερμάτινα100 συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με πιστοποιημένους κατασκευαστές που διαθέτουν άριστες πρώτες ύλες, υψηλή τεχνογνωσία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.
Επιλέγουμε ιδιοχείρως μόνο τα καλύτερα κομμάτια κάθε συλλογής, καθιστώντας μας έτσι ικανούς να σας προσφέρουμε αυθεντικά δερμάτινα προϊόντα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, πάντα στη καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς.